De Verdieping I

Wanneer:

18-10-2022 17:30

Beste rechtenstudent(e),

 

Na het succes van vorige ‘De Verdieping’ cursussen, organiseert NSO Eques dit semester ‘De Verdieping: Burgerlijk Recht I’.

Ben je ambitieus, gedreven, volg je het vak B3 Burgerlijk Recht I en vind je dit interessant? Dan is dit de cursus voor jou! ‘De Verdieping: Burgerlijk Recht I’ bestaat uit in totaal drie bijeenkomsten, geleid door experts in hun vakgebied.

Het doel van ‘De Verdieping’ is het bieden van verdieping en verbreding naast de cursus Burgerlijk Recht I in de bachelor. Het is geen tentamentraining of tweede reeks werkgroepen: je gaat echt dieper in op de stof uit de colleges of onderwerpen die daarmee verband houden. Een koppeling naar de praktijk wordt gemaakt, door onder andere het bespreken van actualiteiten en het benadelen van praktijkstukken.

Bijeenkomst I (dinsdag 18 oktober, 17:30-19:30, GR.-1.065) zal in het thema staan van verpanding van voorraden. Deze bijeenkomst zal geleid worden door universitair hoofddocent Rechtsgeschiedenis, mr. dr. V.J.M. van Hoof.

Bijeenkomst II (woensdag 26 oktober, 17:30-19:30, Pels Rijcken kantoor) zal zich richten op bevrijdende verjaring,geleid door mr. Maryse Mesu-Abbekerk en mr. Djamilla Wijnen. Voor deze bijeenkomst van ‘De Verdieping’ zullen wij door Pels Rijcken verwelkomt worden op hun kantoor, waar wij direct aansluitend aan de bijeenkomst onder het genot van een drankje de verdiepende stof kunnen bespreken.

Bijeenkomst III (woensdag 2 november, 17:30-19:30, GR. -1.065)voor deze bijeenkomst zal de spreker en het onderwerp nog nader bekend worden gemaakt, zie hiervoor onze sociale media (@nsoeques).

Voor deelname aan ‘De Verdieping’ wordt een gedegen voorbereiding van de voorgeschreven literatuur verwacht.

 

Bij inschrijving wordt verwacht dat je alle drie de data aanwezig zult zijn.

Inschrijven kan tot en met 17 oktober.

 

Sterpartner van NSO Eques

Goldpartners van NSO Eques

partners van NSO Eques

Inschrijven als Associate

NSO Eques organiseert het hele jaar door interessante activiteiten. Ben jij student en wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten? Meld je dan gratis aan als associate door het formulier in te vullen! Klik op de button voor het formulier.