Teams

De teams vormen het hart van NSO Eques. Door hun bijdrage kan de stichting draaiende blijven. Door actieve associate te worden kun je jezelf ontwikkelen naast je studie! Je leert veel nieuwe mensen kennen, zowel studenten als vakspecialisten uit de praktijk, wat handig is voor je stage- en carrièrekansen. Daarbij kan je je organisatorische en communicatieve vaardigheden naar hartenlust ontwikkelen binnen de diverse teams, waarin veel ruimte wordt gelaten voor eigen initiatief. Kijk hieronder voor een overzicht van onze teams!

Formele activiteiten

Team Formeel bestaat uit vier gemotiveerde, ambitieuze en gedreven rechtenstudenten en is de drijvende kracht achter de formele activiteiten van NSO Eques. Het doel van Team Formeel is om jou met verschillende rechtsgebieden en beroepspraktijken binnen het ondernemingsgericht recht in aanraking te laten komen door interessante activiteiten te organiseren en je zo te prikkelen om je meer te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Bij onze maandelijkse lunchlezing worden wetenschap en praktijk gecombineerd en presenteren professoren, advocaten en bedrijfsjuristen een actueel onderwerp. Zo kun je in je lunchpauze kennis tot je nemen onder het genot van een door ons verzorgde lunch en een kop koffie. Daarnaast is Team Formeel medeverantwoordelijk voor de organisatie van ‘De Verdieping’. Middels vier bijeenkomsten krijgen B3-studenten verbreding en verdieping naast de cursussen Burgerlijk Recht I en Ondernemingsrecht aangeboden. Advocaten en wetenschappers uit de praktijk gaan dieper in op de stof uit de colleges en onderwerpen die daarmee verband houden. Na succesvolle afsluiting van deze cursussen ontvang je een certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je na het reguliere curriculum dat de universiteit verzorgd ook bereid bent om zelf een stapje verder te gaan.

Bovendien zal team Formeel zich in het tweede semester weer richten op het organiseren van de Soft Skills Course. Bij de Soft Skills Course wordt gedurende drie middagen aandacht besteedt aan cruciale skills waarvoor in het reguliere onderwijs geen plek is, zoals onderhandelen, pitchen en timemanagement.

Wij verwachten jou door het aanbieden van de diverse activiteiten kennis en inspiratie mee te geven tijdens en na je studie. Ook willen wij je een zo volledig mogelijk beeld geven van de carrièremogelijkheden na je studie. Tot snel op een van onze activiteiten!

Team formeel 2022-2023 bestaat uit: v.l.n.r. Sophie Bolhuis, Dionne Ghijssen, Judith Bijl en Judith Beldhuis.

Informele activiteiten

Daar waar NSO Eques tal van professionele en formele activiteiten organiseert, dient er ook te worden gezorgd voor de nodige ontspanning en gezelligheid. Team Informeel is verantwoordelijk voor de organisatie van de informele activiteiten van de stichting, waaronder de maandelijkse borrel, verschillende themaborrels zoals een Valentijns- of kersttruienborrel, het nieuwjaarsdiner en de jaarlijkse pubquiz. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor recruitmentdiners waarbij advocatenkantoren en associates op een informele wijze nader kennis kunnen maken.

Door informele activiteiten aan te bieden aan de associates, creëren we een goede balans tussen de formele en informele activiteiten en zorgen wij voor een hechte en gezellige achterban van NSO Eques.

Wij zien je graag op de maandelijkse borrel of tijdens een van onze andere activiteiten!

Team informeel 2022-2023 bestaat uit: Romy Geurts, Francis Geurts, Julian van Leeuwen en Manon Çakir.

Reis

Team Reis organiseert ook dit jaar een studiereis voor de associates van NSO Eques. Door de huidige omstandigheden is dat een extra grote uitdaging, maar de mogelijke bestemmingen en plannen zijn veelbelovend!

Team Reis 2022-2023 bestaat uit Daphne Meijers, Loes Kooijmans, Jeen Stegeman en Tim Hillenaar

Symposium

Een van de meest spraakmakende activiteiten op de agenda van NSO Eques is het jaarlijks terugkerend symposium. Gedurende deze dag spreken specialisten uit de top van hun vakgebied over een actueel onderwerp dat nauw verweven is met het ondernemingsgericht recht. Voorgaande jaren hebben de volgende juridisch prominente onderwerpen de revue gepasseerd: “De Beursgang van ABN-AMRO”, “Onze kroonjuwelen onder vuur”, “Brexit” en “Vennootschappelijke transparantie”.

Het symposium begint met een plenair gedeelte waarin verschillende vooraanstaande sprekers het woord krijgen. De ochtend wordt afgesloten met een inhoudelijke paneldiscussie tussen de verschillende sprekers. Vervolgens zullen vier toonaangevende advocatenkantoren in kleinere groepen ieder een inhoudelijke diepgaande workshop verzorgen. Tot slot bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een borrel de dag gezamenlijk te evalueren.

Team symposium 2022-2023 bestaat uit: v.l.n.r. Fabienne Evers, Fransje van der Wind, Floor Linskens, Levi Sars en Esmee Wopereis

Update

Team Update bestaat uit vijf enthousiaste studenten die zich dit jaar inzetten om de associates van Eques te voorzien van de actualiteiten in het ondernemingsrecht en rechtsgebieden die daaraan verwant zijn. Iedere twee weken verschijnt een Update over actuele nieuwsberichten of andere juridische relevante onderwerpen. De Updates worden gepubliceerd op de website en worden tevens aangekondigd via LinkedIn.

Veel leesplezier toegewenst!

Team update 2022-2023 bestaat uit: v.l.n.r. Sanne Gebben, Vera Verhoeven, Anne Smeitink, Anna Vonk.

Masterintroductie

Om iedereen goed voor te bereiden op zijn of haar master organiseert NSO Eques jaarlijks de Masterintroductie. Hierin worden studenten in twee dagen op zowel formele als informele wijze voorbereid op de master. Zoals je van NSO Eques gewend bent, richten wij ons op studenten met interesse in ondernemingsgericht recht. Denk hierbij vooral aan de masters Ondernemingsrecht, Financieel Recht en Burgerlijk Recht.

Als jij meedoet aan deze Masterintroductie zal jij jouw medestudenten ontmoeten, nader kennis maken met de inhoud van het masterprogramma en zal je een inkijkje krijgen in het werkende leven na het afronden van jouw master. De bijeenkomsten worden verzorgd door o.a. promovendi en mensen uit de praktijk.

De Masterintroductie vindt dit jaar plaats op 2 en 3 september.

Team Masterintroductie wordt gevormd door (v.l.n.r.) Samme Rollfs of Roelofs, Willianne Nooteboom, Esmee van der Pers en Tim Hillenaar (Teamcaptain)

Marketing

Dit jaar introduceert NSO Eques een nieuw team, namelijk Team Marketing! Team Marketing zorgt voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van NSO Eques op sociale media. Daarbij zorgen zij voor een stijl die bij “het merk” van NSO Eques past.

Team Marketing 2022-2023 bestaat uit: v.l.n.r. Janneke Verstappen, Famke Teeuwen, Sanne Gebben en Esmee Wopereis.

XI’e Bestuur NSO Eques

Fabiënne Evers

Voorzitter

Annebelle Janssen

Secretaris

Anna Vonk

Penningmeester en bestuurslid externe relaties

Sterpartner van NSO Eques

GoldPartners van NSO Eques

partners van NSO Eques

Inschrijven als Associate

NSO Eques organiseert het hele jaar door interessante activiteiten. Ben jij student en wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten? Meld je dan gratis aan als associate door het formulier in te vullen! Klik op de button voor het formulier.